Mascot International. C.F. Møller. Photo: Martin Schubert

Mascot International

Nytt hovedkvarter og logistikksenter for Mascot International, en av Europas ledende produsenter av arbeidstøy, samler Mascot Internationals danske virksomhet og blir et markant landemerke ved den nye motorveien mellom Silkeborg og Herning.
 Mascot International. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Mascot International A/S

Adresse

Pårup, Danmark

Omfang

50 000 m² totalt - Fase 1: 38 000 m² fordelt på 10 000 m² administrasjon og 28 000 m² høylager og logistikkfasiliteter, Fase 2: 12 000 m² lagring og logistikk

År

2010-2023

Konkurranse

1. premie i arkitektkonkurranse. 2011

Byggherrerådgiver

MJT

Ingeniør

Afry

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

Byggledelse: Midtjysk Totalbyg

Premiering
Premiering
  • 1. premie i arkitektkonkurranse. 2011

Bygningen ligger på en stor naturtomt og skyter opp av terrenget med en dynamisk, stigende form.

Hovedfasaden vender mot motorveien. Den er transparent og viser dermed aktivitetene som foregår inne i bygningen med showrooms, kontorfasiliteter, auditorium, treningsrom og øverst en takhage og kantine med 360 graders utsikt. Foran hovedfasaden blir det dessuten anlagt en terrassert vannhage med bassenger for oppsamling av regnvann. Den speiler bygningen og markerer hovedinngangen ytterligere.

Nybygget fletter sammen både administrasjon og logistikksenter. Alle fasiliteter samler seg rundt et atrium, et samlende torgrom som skjærer seg ned gjennom bygningen og skaper en felles plattform for all virksomhet innad i avdelingene – et lyst, åpent og dynamisk miljø.

Mascot vekster i en slik grad, er C.F. Møller Architects er allerede i gang med å prosjektere et annet høye lager med tilhørende logistikkanlegg, i samme grad som det som er gjort.

Les mer
Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.