Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre. C.F. Møller. Photo: Mark Hadden

Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre

Kraftvarmeverket Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre utgjør et nytt og svært synlig landemerke bærekraftig og rimelig energi til et av Londons største byutviklingsområder, The Greenwich Peninsula, som vil huse 15 700 nye boliger og over 300 000 m² kontorlokaler.
 Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre. C.F. Møller. Photo: Mark Hadden
Fakta

Byggherre

Pinnacle Power and Knight Dragon Developments

Adresse

Greenwich, London, UK

Omfang

3000 m²

År

2008-2017

Byggherrerådgiver

RPS Group
Atlas Commercial Consultants Limited

Ingeniør

Miljø: Buro Happold
Trafik: Ove Arup and Partners
Konstruksjon: Price & Myers

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Kunstner

Conrad Shawcross

Andre samarbeidspartnere

Futurecity, Structure Workshop

Premiering
Premiering
  • MIPIM Award - Best industrial & logistics development. 2019
  • Architecture MasterPrize - Honorable Mention, Industrial Buildings. 2018
  • Architizer A+Awards - Architecture +Art, finalist. 2018
  • New London Award - Commendation. 2018
  • Structural Steel Design Awards - Commendation. 2018
  • AJ Architecture Awards - Finalist. 2017
  • GAGA Award. 2017
  • WAF Award - shortlist. 2017
  • WAN Metal in Architecture Award. 2017

Anlegget har en fremtredende beliggenhet ved inngangen til halvøya, rett ved innkjørselen til Blackwall Tunnel, og inneholder teknologisk avanserte kjeler og kraftvarmeverket som leverer energi distribuert gjennom et fjernvarmenett fra kraftvarmeverket til de enkelte parsellene i området.

På bakgrunn av et ønske om å avmystifisere prosessen rundt energiproduksjon er maskinrommet og de tilhørende fleksible kontorlokalene supplert med et besøkssenter som tilbyr en interaktiv læringsopplevelse for besøkende. Bygningens grunnareal gir fleksibilitet til å innføre ny energiteknologi i løpet av bygningens lange levetid.

Det 49 meter høye skorsteinstårnet er utformet som et spesielt landemerke ved tilgangen til halvøya. Kledningen på tårnet, designet av den britiske kunstneren Conrad Shawcross, består av flere hundre trekantede felter som brettes og fordeles over overflaten av tårnet, slik at det dannes komplekse geometriske mønstre som bryter opp flaten visuelt og skaper en relieffvirkning som leker med fluktpunkter og perspektiver. Om natten produserer en integrert lysdesign en skiftende rekke av komposisjoner som lyser opp konstruksjonen innenfra.

Les mer

Flere prosjekter | Industri

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.