Logstar - Saint-Gobain Distribution Denmark. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Logstar - Saint-Gobain Distribution Denmark

Logstar – byggegrossisten Saint-Gobains nye logistikksenter ved Randers – er et helautomatisert skyttellager med topp moderne varehåndtering. Skyttelkonseptet betyr at ferdigpakkede varer automatisk bringes til oppsamlingsstasjoner ved vareutleveringen. Utvendig er lagerbygningen skapt med vekt på et klart og enkelt formspråk og nøye designet med repeterende lagerblokker, som gjør at senteret kan vokse uten å gå på akkord med den arkitektoniske profilen.
 Logstar - Saint-Gobain Distribution Denmark. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Byggherre

Brdr. Dahl / Saint-Gobain Denmark

Adresse

Randers, Danmark

Omfang

14 000 m²

År

2011-2013

Entreprenør

Amatech

Ingeniør

Niras

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • Randers Kommunes Arkitekturpris. 2015

Logstar består av to deler, skyttellageret samt en bemannet del, som kopler seg direkte til lageret med kontorer, møterom og vareutlevering.

Den 110 meter lange og 20 meter høye lagerbygningen har et grunnplan på størrelse med en fotballbane, og fra Randers' sørlige motorvei fremstår bygningen med tre høye, lett forskjøvne blokker. Designen legger vekt på en klar visuell rytme i Logstars ansikt mot omgivelsene, og tanken er at fremtidige utvidelser skal legge noe til arkitekturen fremfor å trekke noe fra. På denne måten skal designen bare bli vakrere hvis de nåværende tre lagerblokkene senere blir til fire, fem eller seks. Når mørket faller på, lyser Logstar opp via gjennomskinnelige paneler mellom lagerblokkene og fremhever rytmen i fasaden på en ny måte.

I den bemannede delen av Logstar skal 10-15 ansatte ha sin daglige arbeidsplass. Gjennom en glassvegg kan man se rett inn i det 29 hyller høye skyttellageret. Kontorer og møtelokaler opplyses av sjenerøse mengder dagslys gjennom utvendige glassfasader, som gjør denne delen av Logstar imøtekommende og lett å forstå for gjester utenfra.

Les mer

Flere prosjekter | Industri

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.