Kompressorstasjon Egtved. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Kompressorstasjon Egtved

Anlegget består av fire kompressorstasjoner og tilhørende servicebygninger som skal håndtere naturgassrørledningene som kommer fra Tyskland opp gjennom Jylland og østover til Sverige.
 Kompressorstasjon Egtved. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Byggherre

Energinet.dk

Adresse

Egtved, Danmark

Omfang

4 600 m² nybygg og 20.000 m² kompressorstasjon, 15 ha masterplan

År

2010-2013

Byggherrerådgiver

Niras A/S Allerød

Entreprenør

Joint Venture Aarsleff-Streicher-Bunte I/S

Ingeniør

Niras

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Idéen har vært å skape et anlegg som faller inn i landskapet samtidig som sikkerheten optimaliseres. Derfor danner servicebygningene, som blant annet inneholder nødgenerator og lager, en samlende, landskapelig voll rundt en åpen, funksjonell flate som kompressorenhetene er plassert på.

Vollen består av to deler: En enkel betongkonstruksjon kledd med gress, som gir bygningen et landlig uttrykk. Over svever resten av bygningen, pakket inn i rustfargede, fasetterte plater av cortenstål. Platene er satt sammen slik at de skaper et variert mønster av lys og skygge som får fasaden til å virke levende. Materialene og den enkle designen får bygningen til å fremstå både robust og elegant på samme tid.

Bygningene er designet for å skape en visuell, auditiv og sikker avskjerming fra kompressorstasjoner. De skaper på samme tid en naturlig overgangssone mellom risiko- og risikofrisoner, og sikrer at sikkerhetsprosedyrene er en integrert del av designet.

Les mer

Flere prosjekter | Industri

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.