Aarhus Universitet, innredning av det samfunnsvitenskapelige bibliotek. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Aarhus Universitet, innredning av det samfunnsvitenskapelige bibliotek

En utvidelse av biblioteket til det samfunnsvitenskapelige fakultetet ved Aarhus Universitet skapte behov for en innredningsløsning som fikk det opprinnelige og det nye til å fremstå som ett sammenhengende rom.
 Aarhus Universitet, innredning av det samfunnsvitenskapelige bibliotek. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Byggherre

Undervisningsministeriet Byggedirektoratet

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

285 m²

År

2011

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Oppdraget omfattet – i tillegg til valg av overflater, farger, møbler og belysning – også design av spesialinventar som betjeningsskranker, selvbetjeningsskranke med innebygd skanner for utlån, IT-plasser integrert i ståbord samt reoler med integrerte multimedieskjermer.

Ønsket var å integrere moderne multimedie- og IT-løsninger i innredningen, slik at biblioteket både inviterer til samarbeid og sparring studentene imellom og gir anledning til ro og fordypelse på egen hånd. Innredningen omfatter derfor mange muligheter for å stå, sitte og slå seg ned i mer uformelle, polstrede loungemøbler, og den løse møbleringen med småbord, lette stoler og flyttbare skjermvegger gjør det mulig å tilpasse innredningen til mange ulike studieformer.

Stoffene på stolene og skjermveggene samt linoleumsoverflatene på spesialinventaret er holdt i grønne nyanser som harmonerer godt med veggenes rå, gule tegl. Blandet med reoler og bordplatekanter i gyllen ask virker lokalene lyse og moderne uten å gå på kompromiss med det massive og nøkterne uttrykket som kjennetegner Aarhus Universitet.

Les mer

Flere prosjekter | Interiør

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.