Sydbank, Kgs. Nytorv 30. C.F. Møller. Photo: Jannick Børlum

Sydbank, Kgs. Nytorv 30

Sydbanks historiske eiendom på Kongens Nytorv i København er restaurert og oppgrader med respekt for bygningens opprinnelige storhet.
 Sydbank, Kgs. Nytorv 30. C.F. Møller. Photo: Jannick Børlum
Fakta

Byggherre

Sydbank A/S

Adresse

København, Danmark

Omfang

2 500 m²

År

2016-2018

Entreprenør

LJ Entreprise

Ingeniør

Oluf Jørgensen Sweco

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Den utvendige restaureringen og den innvendige oppgraderingen av bygningen gjenskaper bygningens opprinnelige storhet og et kontorbygg som er egnet for dagens bankdrift. Bygningen ble oppført i 1875, og den er tilbakeført til sitt opprinnelige uttrykk. Fasaden og alle utsmykningene er reparert og malt, vinduer som tidligere var blendet, har blitt åpnet i full høyde, opprinnelige fyllinger og detaljer rundt vinduene har blitt gjenskapt, og bygningens opprinnelige, unike altaner med støpejernsrekkverk har blitt reetablert. Den restaurerte altanene mot Kongens Nytorv bringer bygningen tilbake til slik den opprinnelig var tenkt, og gir bygningen en markant identitet ut mot den historiske plassen.

Spesialutviklet fargepalett til stedet

I første etasje fremstår fasaden åpen og innbydende, og den er kledd med naturstein. Innvendig er det innredet et loungeområde med ny resepsjon og en multifunksjonell informasjonsvegg. I midten av loungeområdet åpnes bygningen opp i sin fulle høyde, og med en vindeltrapp forbindes første etasje med de andre etasjene. Gulvene i første etasje er også utført i naturstein, og i de andre etasjene er gulvet lagt i brede eikeplanker. Veggene er malt i en fargepalett som er spesialutviklet for stedet. Takene er utført i akustikkpuss, som sammen med det økte innslippet av dagslys skaper et behagelig rom for ansatte og gjester.

Les mer
Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.