DFDS domicil, Hyresgästrådgivning. C.F. Møller. Photo: Carsten Lundager

DFDS domicil, Hyresgästrådgivning

C.F. Møller Architects hjälper DFDS med hyresgästrådgivning och ser till att DFDS nya huvudkontor i Marmormolen i Köpenhamn både stödjer DFDS verksamhet och skapar ett optimalt ramverk för företagets kultur.
 DFDS domicil, Hyresgästrådgivning. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
Fakta

Uppdragsgivare

PensionsDanmark

Adress

København Ø, Denmark

Omfattning

15000 m²

År

2019

Byggherrerådgivning

SWECO

Entreprenör

NCC

Arkitekt

Hyresgästrådgivning: C.F. Møller Architects, Arkitekt: PLH Arkitekter

Projektets byggherre, Pensiondanmark, ligger bakom den 12 500 kvadratmeter stora byggnaden vid Marmormolen som DFDS nya huvudkontor ska ligga i. C.F. Møller Architects är hyresgästrådgivare för DFDS nya lokaler och bidrar med rådgivning inom alla arkitektoniska discipliner. C. F. Møller Architects hjälper till med att formulera specifikationerna för den de nya lokalerna och översätter DFDS visioner och mål till framgångskriterier och krav på byggarbetet.

C.F. Møller Architects följer upp på att hyresvärden levererar det överenskomna huvudkontoret. DFDS har 700 anställda från 40 länder, och kontoret har utformats för att skapa optimala ramar för alla dessa individer, så att både erfarna, unga och kommande generationer av anställda kan trivas och få inspiration till samarbete, innovation och utveckling på sin arbetsplats. I rådgivningen ingår bland annat analys, bedömning och rekommendationer för arkitektonisk kvalitet och strategi. Dessutom hjälper C.F. till med att disponera areal, tillgänglighet, inventarier, allmän kvalitetssäkring av byggbarhet och utvärdering av drift och underhåll.

Hållbart flaggskepp

Byggnadens utformning hämtar inspiration från hur ett kryssningsskepp är uppbyggt och blir en flexibel byggnad på fem våningar med tillhörande parkering i källaren. De två nedre "däcken" i byggnaden blir parkering, därefter följer tre däck med kontor, mötesrum, restaurang och en tvåvåningssalong med plats för 300 personer. De två översta däcken kommer att ha takterrasser med utsikt över vattnet i Nordhavn. Byggnaden förväntas bli hållbarhetscertifierad enligt DGNB-standarden guld.

Läs mera

Fler projekt | Management

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.