Örnsro Trästad – Identitet. C.F. Møller

Örnsro Trästad – Identitet

Identitetsarbete för Örnsro Trästad, som bygger på de arkitektoniska idéerna för projektet med två kvarter i centrala Örebro, där trähus varvas med modernt miljötänk. Örebro kommun är en av de mest expansiva kommunerna i Sverige, vilket gör det viktigt att hitta en position för Örnsro Trästad som känns unik.
 Örnsro Trästad – Identitet. C.F. Møller
Fakta

Uppdragsgivare

Slättö Förvaltning AB

Omfattning

18 m²

År

2016-2022

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Tillsammans med Slättö Förvaltning har C.F. Møller Architects tagit fram en visuell identitet och plattform bestående av grafiskt uttryck, logotyp, tagline, tonalitet och presale-material i tryckt och digital form. Detaljerade bo-faktablad har även producerats för lägenheterna, och visualiseringar har utvecklats under projektets gång. Logotypen har hämtat sin design från formen på byggnaderna och träkänslan förstärks genom att logon alltid är inbränd i trä, oavsett kommunikativ enhet. En utmaning i uppdraget var att skapa en tydlig budskapshierarki för kommunikation och marknadsföring. Projektet har en bredd och många olika kvalitéer som också resulterat i att förslaget vann Örebro kommuns markanvisningstävling 2016.

Intresserekord

I Örnsro Trästad kan man välja mellan många olika sorters lägenheter. Samtliga ligger över hörn, har generösa ljusinsläpp och uteplats eller balkong med möjlighet till närodling. Alla husen är byggda med en tydlig urban sida mot kvartersgatorna och med andra sidan mot grönområdet vid Svartån. Med nya tekniska lösningar och smart utformning, tillsammans med hållbart byggande i trä, vill man uppmuntra alla boende och besökare att leva ett mer medvetet och miljösmart sätt. Intresset för bostäderna i Örnsro Trästad är mycket stort och den lokala mäklaren slog rekord i antal intresseanmälningar.

Läs mera

Fler projekt | Kundrådgivning

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.