Blackwall Reach. C.F. Møller

Blackwall Reach

C.F. Møller har vundet en inviteret konkurrence om at tegne en ny boligbebyggelse, der udgør tredje fase af det igangværende Blackwall Reach-byfornyelsesprojekt i det østlige London.
 Blackwall Reach. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Swan Housing Association

Adresse

Poplar, London, UK

År

2017-

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Grunden har en unik placering i Blackwall i det østlige London, idet den støder op mod tilkørselsvejen til Blackwall Tunnel i øst, vender mod Themsen i syd og ligger tæt på Canary Wharf, Greenwich-halvøen og Poplar markets. På grunden, der tidligere hed Robin Hood Gardens, har der været to arkitektonisk karakteristiske brutalistiske boligblokke, som blev tegnet af de nu afdøde britiske arkitekter Alison og Peter Smithson sidst i 1960'erne. C.F. Møller har med sit forslag forsøgt at respektere stedets arkitektoniske arv ved at videreføre nogle af intentionerne med de oprindelige bygninger.

Da der kommer mange nye beboere til et allerede stærkt lokalsamfund, skal forslaget stræbe efter at få folk til at engagere sig og give stedet en identitet. Drivkraften for designprocessen har derfor været at udvikle en robust blanding af boligtyper. Forslaget tilstræber også at håndtere de forskellige betingelser omkring stedet, samtidig med at man bevarer det eksisterende tilvoksede grønne område i midten. Udformningen defineres af to bygninger langs den østlige side med åbne hjørner, der vender mod gården. Vekslende tilbagetrækninger i facaden og punktvise tårnelementer skal fremhæve blokkenes rytme og mindske det samlede grundareal. C.F. Møller mener, at et aktivt offentligt område i stueplan er afgørende for projektets succes og har derfor inkorporeret fælles faciliteter og butiksarealer udover hvad, der fra start var defineret i opgaven.

Læs mere

Flere projekter | Almene boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.