Henius House. C.F. Møller. Photo: Jørgen True

Henius House

Eternitgrunden eller Eternitten er en bydel to kilometer syd for Aalborg centrum, der tidligere har huset Dansk Eternits fabrik i Aalborg. Den er nu under transformation fra cementindustri til ny urban bydel. De 240 nye ungdomsboliger kaldet Henius House - efter Isidor Henius der i 1896 ejede eternitgrunden – er en moderne ungdomsboligbebyggelse med vægt på socialt fællesskab.
 Henius House. C.F. Møller. Photo: Jørgen True
Fakta

Bygherre

Himmerland Boligforening

Adresse

Aalborg, Danmark

Omfang

16.000 m² (12.000 m²/240 ungdomsboliger + 4.000 m²/45 familieboliger)

År

2011-2013

Bygherrerådgiver

Kuben Management A/S

Entreprenør

A. Enggaard A/S

Ingeniør

Niras

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • Betonelement-Prisen. 2015
  • Ugo Rivolta European Architecture Award, nomineret. 2015
  • Utzon-Statuetten. 2015
  • Aalborg Kommunes Arkitekturpris. 2014

Ved at optimere bygningernes adgangsveje og bruttoarealer er det lykkedes at frigøre midler til at opkvalificere de fælles faciliteter og opholdsarealer: Bygningerne rummer både fælleskøkken og fællesrum på etagerne, fælles fitness-faciliteter, netcafé og værksteder samt udearealer som lægger op til sport, bevægelse, sundhed og samvær. Tagene bliver brugt til boldbane, fredagsbar og tagterrasse, og fællesfunktionerne synliggøres med farver, grafik og scenografisk lyssætning for at understrege deres vigtighed i bebyggelsen.

De i alt seks bygninger på fire-fem etager er placeret, så alle er sikret bedst muligt lysindfald og udsigt over området – et højdedrag med udsyn over byen, Østerådalen og med kig til Limfjorden. Byggeriet opfylder kravene til Lavenergiklasse 2015.

Ungdomsboligerne er fleksible i deres konstruktion for at sikre optimale muligheder for fremtidige ændringer i lejlighedernes indretning, fx at to ungdomsboliger kan lægges sammen til en familiebolig eller et bofællesskab.

Læs mere

Flere projekter | Boliger/Almene boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.