Strandhusene, seniorbofællesskab - HAB afd. 55. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Strandhusene, seniorbofællesskab - HAB afd. 55

Boliger, der både lægger op til privathed og socialt fællesskab. Det har været udgangspunktet for arkitekturen i seniorboligerne Strandhusene, der som navnet antyder ligger lige i vandkanten med udsigt over både Haderslev by, fjord og havn.
 Strandhusene, seniorbofællesskab - HAB afd. 55. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Bygherre

HAB (Haderslev Andelsboligforening)

Adresse

Haderslev, Danmark

Omfang

4.400 m² seniorboliger , 170 m² fælleshus, 54 p-pladser

År

2009-2012

Bygherrerådgiver

Kuben Management A/S

Ingeniør

Hundsbæk &Henriksen

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

Med støtte fra Landsbyggefonden

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i konkurrence. 2009

De fire punkthuse er placeret i et fælles grønt område, hvor beboerne har adgang til et fælleshus med terrasse, der også har udsigt mod havn og fjord. Husene, hver med 12 boliger fordelt med tre på hver etage, favner hinanden to og to og skaber på den måde et fælles adkomstrum med mulighed for ophold og møder beboerne imellem. Hvordan den sociale vinkel præger byggeriet, ses også i opgangen, hvor et smalt vindue ved hver hoveddør giver et kig ind i den enkelte lejlighed, ligesom små nicher ved hver indgang giver beboerne mulighed for også at indrette sig med enkelte personlige ting og møbler i trapperummet – som en slags forhave. At vælge fællesskabet er dog hele tiden op til den enkelte, der også kan vælge at søge privatheden i boligerne og på altanerne.

Strandhusene er opført i mørke teglsten, der udstråler soliditet og havnemiljø. Vinduer, rammer omkring vinduerne og værn ved altaner fremstår lyse - som en lettere kontrast til det murede byggeri.

Læs mere

Flere projekter | Almene boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.