Magisterparken, Himmerland Boligforening. C.F. Møller. Photo: Jørgen True

Magisterparken, Himmerland Boligforening

Renovering og omstrukturering af almennyttig boligbebyggelse med energirenovering, nye boligtyper, tilgængelighed og fællesarealer.
 Magisterparken, Himmerland Boligforening. C.F. Møller. Photo: Christian Pihlmark Gadegaard
Fakta

Bygherre

Himmerland Boligforening

Adresse

Aalborg, Danmark

Omfang

18.500 m²

År

2012-2015

Entreprenør

Facader; Fjelsø Entreprise

Ingeniør

Moe & Brødsgaard

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

Med støtte fra Landsbyggefonden

Præmiering
Præmiering
  • Premio Europeo di Architettura Matilde Baffa Ugo Rivolta - Mention for the research and technical and constructive innovation. 2017
  • Nomineret til Renoverprisen. 2016
  • Aalborg Kommunes Arkitekturpris. 2016

Bebyggelsen fra 1964 har længe haft byggetekniske problemer, så en omfattende renovering af den 13-etagers boligblok og de tilhørende ni 3-etagers huse blev nødvendig. Ud over betonskader, fugtindtrængen, manglende isolering og såkaldte kuldebroer, var boligerne gennemgående utidssvarende og uattraktive.

Den høje bloks betonskelet sættes derfor i stand og samtidigt lægges flere lejligheder sammen, så det samlede antal boliger falder fra 169 til 120. Flere lejligheder lægges sammen vertikalt, hvilket giver anderledes og mere moderne lejlighedstyper. Samtidig renoveres facaderne på både højhuset og de mindre blokke, så de fremstår som et mere samlet byggeri. Vinduerne gøres større, så lejlighederne får markant mere lys og bedre udsigt, og facadeudtrykket på treetagers-boligerne varieres med karnapper, indramninger og partier med perforeret metal, der skaber spændende lys- og skyggevirkninger.

Den høje boligblok får en mere karakteristisk profil ved at de to øverste etagers altaner rager ud over bygningens ene side, så der skabes særlige ”penthouse-boliger”, og der etableres flere handicapvenlige boliger. Også udearealerne opgraderes, med nye beplantninger, aktiviteter og opholdsområder, og bygningernes stueetager åbnes op med adgang til terrasser og små haver.

Læs mere
Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.