Teatergården. C.F. Møller. Photo: Martin Schubert

Teatergården

Unik blanding af ejer- og almene boliger i ét byggeri, der både nyfortolker og integrerer sig med den eksisterende arkitektur i Aalborg centrum og understøtter mangfoldighed og byliv.
 Teatergården. C.F. Møller. Photo: Martin Schubert
Fakta

Bygherre

Himmerland Boligforening og Ejendomsmæglernes Fond

Adresse

Aalborg, Danmark

Omfang

5.200 m², heraf 750 m² renovering og 750 m² privat

År

2016-2020

Ingeniør

COWI

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • Aalborg Kommunes bygningspræmiering. 2021

Teatergården er et nyt byggeri, samt en renovering og modernisering af en tilstødende bebyggelse placeret på et markant hjørne i det centrale Aalborg lige ved Budolfi Plads, og i umiddelbar nærhed af Boulevardens røde homogene karrehuse. Byggeriet understøtter Aalborg Kommunes planer for byfortætning og karréudfyldning i bykernen for at skabe et mangfoldigt byliv.

Byggeriet er tilpasset de arkitektoniske træk i området, men markerer sig alligevel som en hjørnebygning med et særligt udseende, der afspejler bygningens variation af lejlighedstyper, hvor der tidligere var en parkeringsplads, og indeholder 48 lejligheder og fire penthouselejligheder i et mix af almene og ejerboliger.

Markant og integreret

Teatergården er således opført som én samlet bebyggelse, men den er visuelt delt op i byhusfacader, og viderefører den struktur, der kendetegner det brogede gadebillede i området med blandt andet trappeopgange og portåbninger.

Teatergårdens arkitektoniske hovedgreb er en samlende tagstuktur, som ”syr” Teatergården sammen med de omkringliggende bebyggelser og skaber en bygning, der både passer ind i omgivelserne og fremstår som et nutidigt og moderne bygningsværk. Det ses bl.a. i taglandskabes form, som er en nyfortolkning af Boulevardens markante høje mansardtage samt anvendelsen af tegl, der matcher områdets øvre bebyggelser. Bygningens hjørne har et iøjnefaldende udseende igennem en markant udkraget karnap, der orienterer sig mod Boulevarden, og danner familieskab med de mange karnapper og bygningsfremspring, man ser på Boulevardens huse.

Læs mere

Flere projekter | Almene boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.