Elmwood Court. C.F. Møller. Photo: Mark Hadden

Elmwood Court

Elmwood Court er et socialt boligprojekt i Battersea i London, der viderefører det klassiske victorianske rækkehus.
 Elmwood Court. C.F. Møller. Photo: Mark Hadden
Fakta

Bygherre

Peabody

Adresse

London, UK

Omfang

1.500 m², 22 boliger samt butiksareal

År

2013-2015

Entreprenør

Durkan Ltd.

Ingeniør

Curtins Consulting (structural), Frankham (Building Services)

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • Brick Awards - shortlisted in the Best Small Housing Award. 2016

De 22 lejligheder og butiksarealer i stueetagen er designet for Peabody, en af Londons ældste og største boligforeninger. Den fem etager høje boligblok er opført på en tidligere p-plads, hvoraf dele nu er omdannet til en fælles gårdhave med adgang til grønne udearealer. Størstedelen af boligerne nyder godt af gennemlyste indearealer og to balkoner, den ene sydøst-vendt og den anden med blik ud over gårdhaven.

Med de dybe indlejrede altaner bevarer og fletter bygningen sig ind i Elmwood Courts klare murstensdesign og sikrer en buffer mellem vejen og de private hjem. Dobbelthøje vinduer i lejlighederne sikrer generøse mængder dagslys i de indvendige rum.

Facaden er holdt i lyse mursten – et materiale, der optræder hyppigt både i den lokale såvel som den nationale arkitektur og med stærke associationer til britisk boligarkitektur.

De valgte mursten har en lang levetid og materialet ældes med ynde. Det har været tanken at skabe et roligt og enkelt udtryk i god kvalitet med tydelig forbindelse til lokalmiljøet.

Bygningen møder kravene til Code for Sustainabe Homes Level 4. Samtidig opfylder Elmwood Court alle designprincipper i det britiske kvalitetssikrings-system ‘Lifetime Homes’, der sikrer et fleksibelt design, der møder forskellige brugeres behov på forskellige stadier af livet.

Læs mere

Flere projekter | Boliger/Almene boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.