Himmerland Boligforening, afdeling 3. C.F. Møller

Himmerland Boligforening, afdeling 3

Afdeling 3, der er en af de ældste afdelinger i Himmerland Boligforening, skal igennem en gennemgribende renovering og forbedring af både forarealer mod gaden, gårdrummene, bygningskroppene og selve lejlighederne.
 Himmerland Boligforening, afdeling 3. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Himmerland Boligforening (med støtte fra Landsbyggefonden)

Adresse

Aalborg, Danmark

Omfang

13110 m², 210 boliger

År

2013-2020

Ingeniør

Brix & Kamp A/S

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

Landsbyggefonden

Der er oprindeligt 105 2-værelses lejligheder og 105 3-værelses lejligheder. Med denne ombygning opstår et mere differentieret udbud, hvor der blandt de i alt 195 renoverede lejligheder nyindrettes både lejligheder i 2 etager og store 4/5-værelses lejligheder.

Afdelingen har ikke udlejningsproblemer, men har haft stadigt sværere ved at fastholde nye beboere i længere tid. De meget små badeværelser, den dårlige lydisolering mellem lejlighederne og manges ønske om en lejlighed med altan bærer en stor del af skylden.

70 lejligheder bygges om til at kunne opfylde nutidige krav til tilgængelighed, med både elevator til alle niveauer, nye rummelige badeværelser og handicapvenlig lejligheds- og rumindretning. For at kompensere for arealtabet ved etablering af elevatorer bygges der en zone med både altaner i vekslende størrelser og nye boligkvadratmeter. Disse boliger ligger i de dele af bebyggelsen, der opdeler gårdrummene i mindre, let overskuelige enheder.

Ved at gennembryde blokkene tre steder skabes en ny sammenhæng mellem de fine gårdrum, der derved tillægges yderligere oplevelseskvaliteter.

Læs mere

Flere projekter | Almene boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.