Himmerland Boligforening, afdeling 3. C.F. Møller. Photo: Martin Schubert

Himmerland Boligforening, afdeling 3

Gennemgribende ud- og indvendig renovering af 210 almene boliger i Aalborg Vestby, der gør bebyggelsen og området mere attraktivt for beboerne.
 Himmerland Boligforening, afdeling 3. C.F. Møller. Photo: Martin Schubert
Fakta

Bygherre

Himmerland Boligforening (med støtte fra Landsbyggefonden)

Adresse

Aalborg, Danmark

Omfang

13.110 m², 195 boliger

År

2016-2020

Ingeniør

Brix & Kamp A/S

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

Landsbyggefonden

Renoveringen er en gennemgribende energirenovering, der skaber en øget boligkvalitet igennem et større dagslysindtag, forøgede boligarealer samt altaner til alle lejligheder i Afdeling 3, en af de ældste afdelinger i Himmerland Boligforening. Bebyggelsen bestod oprindeligt af 210, to- og treværelses lejligheder. Ombygningen skaber et mere differentieret og attraktivt udbud, hvor der blandt de i alt, nu 195 renoverede lejligheder også findes lejligheder i to etager og store fire og femværelses lejligheder.

De tidligere meget små badeværelser, den dårlige lydisolering mellem lejlighederne, og manges ønske om en lejlighed med altan, har gjort det svært for boligforeningen at fastholde nye beboere i længere tid. Det løses med renoveringen, hvor 70 af lejlighederne også bygges om til at kunne opfylde nuværende krav til tilgængelighed, med både elevator til alle etager, nye rummelige badeværelser og handicapvenlig lejligheds- og rumindretning. For at kompensere for arealtabet ved etablering af elevatorer bygges der en zone med altaner i vekslende størrelser. Nye køkkener etableres, nye badeværelser udskiftes til at erstatte de forrige bakke-ind badeværelser, og der bygges nye boliger kvadratmeter. Der skabes sammenhæng mellem gårdrummene ved at gennembryde blokkene tre steder, og derved tillægge stedet yderligere oplevelseskvaliteter.

Læs mere
Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.