HSB 2023 - Hagastaden. C.F. Møller

HSB 2023 - Hagastaden

Fremtidens lejlighed skal byde på meget mere end det, de fire vægge kan rumme. Boligkomplekset skal - udover smukke, funktionelle og fleksible rum - tilbyde øget livskvalitet ved at væve beboernes, boligforeningens og byens liv tættere sammen og skabe nye synergier.
 HSB 2023 - Hagastaden. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

HSB Stockholm

Adresse

Stockholm, Sverige

Omfang

18.550 m²

År

2013-

Konkurrence

1. præmie i arkitektkonkurrence. 2013

Ingeniør

Tyréns, AKT II

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med DinellJohansson

Landskab

C.F. Møller Architects i samarbejde med DinellJohansson

Andre samarbejdspartnere

Transsolar, DeBrand

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i arkitektkonkurrence. 2013

Bolighøjhuset, der er tegnet til den nye bydel i Stockholm Hagastaden, er tænkt som både et landmark og en attraktiv destination for stockholmerne. Bolighøjhuset danner sammen med fire andre planlagte bygninger fremtidens Norrtull, et attraktivt, offentligt område i byen.

Højhuset skal byde byen velkommen med fx supermarked, café og restaurant, tidskriftsbibliotek og generøse uderum; samtidig skal højhuset give visuelle oplevelser til byen, blandt andet i kraft af sin konstruktion i træ, grønne tagterrasser og en legeplads flere etager oppe samt en levende, forskelligartet facade, der fortæller om de forskellige lejlighedstyper bagved - lige fra studenterlejligheder til urbane villaer og penthouse-lejligheder.

Stueetagen er kendetegnet ved sin bemandede lobby, hvor der er let adgang til boligforeningens mange fællesfaciliteter, fx børnehave og værksteder. Her er også kølerum til takeaway-mad og booking af cykler og biler fra fælles beboer-pool som et af mange tiltag, der skal lette hverdagen - ligesom fx fitnesscenter og vaskeri ved siden af hinanden, så begge dele kan klares samtidig.

Læs mere

Flere projekter | Højhuse/Boliger/Almene boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.