HSB 2023 - Hagastaden. C.F. Møller

HSB 2023 - Hagastaden

Fremtidens lejlighed skal byde på meget mere end det, de fire vægge kan rumme. Boligkomplekset skal - udover smukke, funktionelle og fleksible rum - tilbyde øget livskvalitet ved at væve beboernes, boligforeningens og byens liv tættere sammen og skabe nye synergier.
 HSB 2023 - Hagastaden. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

HSB Stockholm

Adresse

Stockholm, Sverige

Omfang

18550 m²

År

2013-

Konkurrence

1. præmie i arkitektkonkurrence. 2013

Ingeniør

Tyréns, AKT II

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med DinellJohansson

Landskab

C.F. Møller Landscape i samarbejde med DinellJohansson

Andre samarbejdspartnere

Transsolar, DeBrand

Gå til media library
Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i arkitektkonkurrence. 2013

Bolighøjhuset, der er tegnet til den nye bydel i Stockholm Hagastaden, er tænkt som både et landmark og en attraktiv destination for stockholmerne. Bolighøjhuset danner sammen med fire andre planlagte bygninger fremtidens Norrtull, et attraktivt, offentligt område i byen.

Højhuset skal byde byen velkommen med fx supermarked, café og restaurant, tidskriftsbibliotek og generøse uderum; samtidig skal højhuset give visuelle oplevelser til byen, blandt andet i kraft af sin konstruktion i træ, grønne tagterrasser og en legeplads flere etager oppe samt en levende, forskelligartet facade, der fortæller om de forskellige lejlighedstyper bagved - lige fra studenterlejligheder til urbane villaer og penthouse-lejligheder.

Stueetagen er kendetegnet ved sin bemandede lobby, hvor der er let adgang til boligforeningens mange fællesfaciliteter, fx børnehave og værksteder. Her er også kølerum til takeaway-mad og booking af cykler og biler fra fælles beboer-pool som et af mange tiltag, der skal lette hverdagen - ligesom fx fitnesscenter og vaskeri ved siden af hinanden, så begge dele kan klares samtidig.

Læs mere
Vis flere projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.