HSB 2023 - Västerbroplan. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller in collaboration with Dinell Johansson

HSB 2023 - Västerbroplan

HSB Stockholm - Sveriges største boligselskab - fylder 100 år i 2023. Da skal et innovativt og bæredygtigt bolighøjhus stå klar i Stockholm city.
 HSB 2023 - Västerbroplan. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller in collaboration with Dinell Johansson
Fakta

Bygherre

HSB Stockholm

Adresse

Stockholm, Sverige

Omfang

11.450 m²

År

2013-

Konkurrence

1. præmie i arkitektkonkurrence. 2013

Ingeniør

Tyréns, AKT II

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med Dinell Johansson

Landskab

C.F. Møller Architects i samarbejde med Dinell Johansson

Andre samarbejdspartnere

Transsolar, DeBrand

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i arkitektkonkurrence. 2013

Til grunden Västerbroplan i bydelen Marieberg har C.F. Møller i samarbejde med Dinell Johansson tegnet et 26 etagers højhus i træ. Huset er bygget op omkring en trækonstruktion med stabiliserende betonkerne, og vil fungere som et nyt karakteristisk pejlemærke og mødested i byen.

Søjler og bjælker er lavet af massivt træ, og inde i lejlighederne er alle vægge, lofter og vinduesrammer af træ, så materialet vil også være synligt udefra gennem de store vinduer. Træ er et oplagt materialevalg, når det kommer til innovativt boligbyggeri: Det er et miljøvenligt og holdbart materiale, som skaber et behageligt og sundt indeklima, og selvom man måske ikke skulle tro det, udgør trækonstruktionen også en effektiv brandsikring.

Både den sociale og den miljømæssige bæredygtighed er tænkt ind i projektet: Hver lejlighed får en energieffektiv glasinddækket veranda, og selve bygningen får energi fra solceller på taget. På gadeplan er der café og børnehave og i et nyt kvartershus kan alle beboere i området få glæde af markedsplads, motionscenter og cykeldepot. En fælles vinterhave giver mulighed for kolonihaver.

Læs mere
Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.