Brabrand Boligforening, Afd. 1 og 2. C.F. Møller

Brabrand Boligforening, Afd. 1 og 2

Projektet tager udgangspunkt i visionen om nænsomt at bevare og øge kvaliteten i Hans Brogesparken og Søvangen, Brabrand Boligforenings to første bebyggelser.
 Brabrand Boligforening, Afd. 1 og 2. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Brabrand Boligforening (med støtte fra Landsbyggefonden)

Adresse

Brabrand, Aarhus, Danmark

Omfang

53400 m² total

År

2017-2021

Ingeniør

Rambøll

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med Transform

Landskab

C.F. Møller Architects

De to murede bebyggelser fra 1940’erne og 1950’erne repræsenterer en milepæl i aarhusiansk og dansk boligbyggeri og renoveres med høje ambitioner for både enkeltdele og helhed og med fokus på fællesskab, energioptimering og solide løsninger i både landskab og byggeri.

Afd. 2, Søvangen, får et nyt, fælles medborgerhus, som – udover at blive naturligt samlingspunkt – indeholder eventsale, rum for driftspersonale, kreative værksteder for beboere, køkken og en skulptur- og huggegård. Medborgerhuset er designet som en nutidig viderefortolkning af bebyggelsens klassiske gule murstensarkitektur.

Løsningerne i renoveringsprojektet er udarbejdet på baggrund af omfattende, systematisk beboerinvolvering med fuldt beboerdemokrati og tæt samarbejde med afdelingsbestyrelserne. Under renoveringen bliver genhusning løst ved bl.a. at etapeopdele projektet, hvor berørte beboere kan flyttes til andre afdelinger.

Facaderne på boligerne udskiftes med fokus på en moderne fortolkning af teglstensarkitekturen, som kendetegner de to afdelinger. Bygningernes proportioner bevares og bringes tilbage til den oprindelige elegance igennem nye komponenter, tekniske opgraderinger og fremtidssikrede løsninger.

En del af afdelingerne bestod oprindeligt af midlertidige bygninger, som ikke desto mindre har vist sig at rumme fine boligkvaliteter. Derfor bevares de nu og opgraderes med mere robuste materialer, så de bliver permanente. Her benyttes blandt andet genbrugssten fra de andre bygninger i afdelingerne.

Dermed understøtter projektet ambitionen om nænsom renovering samt styrket kvalitet, der vil række langt ind i fremtiden.

Læs mere

Flere projekter | Almene boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.