Privatbolig i Egå, atelier og gæstehus. C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod

Privatbolig i Egå, atelier og gæstehus

Atelieret er indpasset i solklintskrænten i et samspil med et højere beliggende gæstehus. Den nye bygning og terrasse føjer sig ind i forløbet af plateauer og terrasser, der vandrer ned ad skråningen.
 Privatbolig i Egå, atelier og gæstehus. C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod
Fakta

Bygherre

Inge Bomholt og Mads Møller

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

33 m2

År

2008-2009

Ingeniør

Søren Jensen A/S

Landskab

Erik Jensen

Kunstner

Christine Møller

Præmiering
Præmiering
  • Aarhus Kommunes Arkitekturpris. 2009

Arkitektens eget hjem er bygget i 1969 i in-situ beton og udvidet med tilbygninger i 1978, 1992, 2001 og 2009.

Facaderne på bygningen såvel som på gæstehuset er beklædt med lærketræslister, der tegner bygningens figurationer og mønstre. Træet er ubehandlet og vil med tiden stå i en varm, sølvgrå tone. Bygningernes femte facade - taget - der ses fra den øverste terrasse af hovedhuset, er tilplantet med sukkulenter, mosser, flerårige planter og stenurter. Tag og facader er også tænkt ud fra et bæredygtigt sigte.

I det 3,5 m høje arbejdsrum er der både taget hensyn til dagslyset og udsigten. Væggene er beklædt med birkekrydsfinér opdelt i felter, der indgår i farvekompositioner. Hver væg fremstår med sit eget billede og sin egen lysvirkning. Loftet er malet af Christine Møller på lærred opsat i rammer og skal illudere en rumlig uendelighed.

Læs mere

Flere projekter | Villaer

Vis flere projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.