Villa R. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Villa R

Villa R ligger i et skovbryn i Aarhus og er opført så tæt langs skovgrænsen som muligt. Inspireret af den unikke grund har målet været at skabe et hus, der trækker skoven ind som fast inventar igennem store glaspartier – og skabe et altid skiftende årstidsbagtæppe i de indvendige fællesarealer.
 Villa R. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Bygherre

Fortrolig

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

300 m²

År

2012-2014

Ingeniør

TriConsult

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

Kragh & Berglund

Målet var samtidig at skabe et børnevenligt hus med dedikerede arealer til leg og spil - og forene det med de udfordringer, der lå i de lokale reguleringer; f.eks. måtte huset kun være i ét plan og optage 20 procent af grundens areal.

Løsningen blev et delvist nedsænket parterre, der med børneværelser, legerum og adgang til en udendørs lysgård, udgør husets base. Den øvre del, beklædt med mørkt patineret zink, ligger nærmest svævende over basen. Den rummer gennemlyste stuer med skoven på den ene side og masser af dagslys fra den anden – og med adgang til en hævet sydvendt træterrasse med siddetrin.

Læs mere

Flere projekter | Villaer

Vis flere projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.