Villa Araca. C.F. Møller. Photo: Kirstine Mengel

Villa Araca

På toppen af en bakke i Hillerød ligger villaen Araca med udsigt over det storslåede Frederiksborg Slot og slottets haver.
 Villa Araca. C.F. Møller. Photo: Kirstine Mengel
Fakta

Bygherre

Anders Hjort

Adresse

Hillerød, Danmark

Omfang

330 m²

År

2014-2016

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Da villaens have ligger tæt på en offentlig sti, er villaen udtænkt med henblik på at skærme haven fra forbipasserendes blikke samtidig med, at der åbnes op for udsigten til slottet.

Villaen udgør både i plan og snit en Z-form. Z-formen fører sine beboere fra en indadvendt stueetage op til en udadvendt 1. etage, der munder ud i et stort glasparti med altan. Herfra kan man kan kigge henover den offentlige sti og over mod slottet.

I forlængelse af villaen mod sydvest ligger en privat gårdhave, der er omkranset af en mur. Gårdhaven støder op til et køkkenalrum til den ene side og et kombineret bibliotek og opholdsrum til den anden side. Både køkkenalrum og bibliotek har store glaspartier ud mod gården. De store glaspartier giver fornemmelsen af, at gårdhaven fortsætter i en ubrudt forlængelse af de to rum. Når glaspartierne åbnes om sommeren får man oplevelsen af, at inde og ude går i et med hinanden.

I forlængelse af hovedbygningen ligger en lav fløjbygning, der rummer soveværelser, badeværelse og en garage. Koblingen mellem de to bygninger giver indtrykket af, at villaens plan er foldet som et Z.

Facaden er opført i lysegule mursten med mørkegrå vinduer. Muren der omkranser gårdhaven er også opført i lysegule mursten, hvilket får bygningen til at fremstå som én stor foldet skulptur.

Læs mere

Flere projekter | Villaer

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.