Sommerhus for Aage Damgaard. C.F. Møller

Sommerhus for Aage Damgaard

Sommerhuset ligger i et klitlandskab i Søndervig og er opført nede mellem klitterne i læ for kystens barske vind.
 Sommerhus for Aage Damgaard. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Aage Damgaard

Adresse

Søndervig, Danmark

Omfang

160 m²

År

1979

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Husets cirkulære form er planlagt over to let forskudte cirkler, der træder frem i både facaderne og det indvendige store opholdsrum. I klitlandskabet vokser bygningen sig direkte ud af sand og marehalm med let skrånende facader i rustrøde stålplader. Klitlandskabet er på samme tid barsk og blødt, og huset søger at føje sig ind i denne dobbelthed med cirkulære former, rødbrune stålfacader og et hvælvet sort tag.

Det hvælvede tag lukker opholdsrummet af og udgør den femte facade, som man kan se, når man bevæger sig henover klittoppene. Indvendigt inddrager det cirkulære åbne plan klitten mod vest gennem et stort vinduesparti. Det hvælvede loft er udformet som en himmel med punktlys og ovenlys.

Læs mere

Flere projekter | Villaer

Vis flere projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.