Villa Aa. C.F. Møller. Photo: Ivar Kvaal

Villa Aa

En "usynlig" villa, der er bygget som en tilbygning til en historisk gård og respektfuldt integreret i den omkringliggende fredede natur.
 Villa Aa. C.F. Møller. Photo: Ivar Kvaal
Fakta

Bygherre

Fortroligt

Adresse

Norge

Omfang

375 m²

År

2019

Ingeniør

K. Apeland

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

Dronninga Landskap

Andre samarbejdspartnere

Lysdesign:
Zenisk AS

Den historiske gård ligger i et beskyttet landskab nær Oslofjorden, som har været beboet siden vikingetiden. Villa Aa er bygget som en bolig for den næste generation af familien på gården og er designet til at overholde reglerne for det fredede naturområde, selve grundens beskaffenhed og en anvendelse som både kontor og bolig. Resultatet er en udefra set næsten usynlig villa, der er smukt indpasset i landskabet med en smuk udsigt mod Oslofjorden og afgrænsede områder til arbejds- og familieliv.

Kontor og hjem

Villaens indretning skaber et flow og en forbindelse mellem formelle og uformelle funktioner og kombinerer funktionalitet og velvære. Hovedindgangen er placeret på bygningens nordvestlige side for enden af en sti, der er hugget ind i terrænet fra parkeringspladsen. Den anden indgang udgøres af en lille trappe med en grøn lys gårdsplads, der er forbundet med et rum, der kan bruges som kontor og gæsteværelse, samt et fitnessrum. Den sydlige facade er en næsten komplet glasfacade med fantastisk udsigt mod fjorden og store skydepartier mod terrassen, der forbinder villaen med haven og det fri. En formel stue, der kan anvendes i arbejdssammenhæng, køkken og tre primære soveværelser vender ud mod de generøse udendørsrum. Mod vest ligger en stue dedikeret til familielivet på samme akse som badeværelse og toiletter, og aksen ender mod øst i et mindre receptions- og kontorområde, der også fungerer som gæsteværelse mod øst. Alle rum i denne akse har ovenlysvinduer til naturlig belysning.

Forbundet med sine omgivelser

Et grønt tag oven på villaen fungerer som en øvre terrasse. En lavere terrasse og have indeholder to vandelementer. Mod øst er der en swimmingpool. Ved siden af denne, mod vest, findes en mindre pool, der opsamler regnvand fra tage og hårde overflader og er beplantet med vandplanter. Vandet i bassinerne reflekterer himlen og lyset på samme måde som fjorden og fremstår som en visuel forbindelse til det åbne vand.

Valget af beton som primært materiale er motiveret af en beton-lade, som er en del af gården. Betonen er anvendt til vægge, gulve og terrasser, trapper og vandbassiner. Søjler og bjælker er lavet af stål. Træ med forskellige overfladebehandlinger, som f.eks. lakeret og røget, er anvendt til interiøret. Udvendige træpaneler er fremstillet af cedertræ. Gulvene indendørs er lavet af poleret beton og fortsætter ud af villaen og udgør de udendørs terrasser. Dette forbinder villaen med haven og poolområdet og udvisker grænserne mellem inde og ude.

Læs mere

Flere projekter | Villaer

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.