Hytte Slottsvika. C.F. Møller. Photo: Sandra Aslaksen

Hytte Slottsvika

Den moderne norske Hytte Slottsvika er opført blot 50 meter fra vandet ved den østlige norske skærgård. Hyttens bagside grænser op mod en 15 meter høj klippeformation, mens forsiden har blikket rettet direkte mod vandet og skærgården. Ønsket har her været at lade det enkle design trække den panoramiske fjordudsigt ind i alle husets fællesarealer.
 Hytte Slottsvika. C.F. Møller. Photo: Sandra Aslaksen
Fakta

Bygherre

Familien Kiste Bryne

Adresse

Vesterøya, Sandefjord, Norge

Omfang

92 m²

År

2005-2014

Ingeniør

Walter Jacobsen

Arkitekt

C.F. Møller Architects / Dahle & Breitenstein AS

Hytte Slottsvika erstatter to ældre, mindre hytter, der tidligere stod på grunden. På den lange, slanke grund, kiler den hytten med sin kompakte form i massivtræ sig ind i det skrånende landskabs form og farver. Et af husets vigtigste rum opstår på hyttens bagside, i mellemrummet mellem det 15 meter høje Svaberget og hytten, hvor det aflukkede terrasseområde varmes op i løbet af dagen og gør de norske sommeraftener ekstra varme og lange. Indenfor danner den udvendige klippevæg et unikt bagtæppe til køkken og spisestue.

Som en særlig feature stikker en tagstue op, næsten som et styrhus, fra husets midte, og er designet med ønske om at skabe et indendørsliv, der bringer beboerne så tæt på de naturskønne omgivelser som muligt - med 180 grader blik mod skærgården og solnedgangen.

Læs mere

Flere projekter | Træbyggerier/Villaer

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.