Villa Gjeskelund. C.F. Møller. Photo: Jørgen True

Villa Gjeskelund

Villa G ligger i fredede omgivelser mellem skov og marker, kun et par hundrede meter fra Gudenåen, hvor der tidligere lå et firelænget husmandssted. Netop derfor er nybyggeriet en nyfortolkning af den klassiske landejendom: Grundformen er den samme, men som et moderne twist ligger bygningerne med villa, maskinhus og garage fx forskudt i forhold til hinanden.
 Villa Gjeskelund. C.F. Møller. Photo: Jørgen True
Fakta

Bygherre

Janus og Rikke Pilgaard Gertz

Adresse

Gjeskelund, Engvej 3, Gl. Rye, Danmark

Omfang

435 m² bolig, 110 m² erhverv og 75 m² garage og teknik

År

2009-2012

Entreprenør

Brdr. Thybo A/S

Ingeniør

Viggo Madsen

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Målet har fra starten været at få nybyggeriet til at falde naturligt ind i de følsomme, fredede omgivelser; villaen er opført i afdæmpede jordfarver med blødstrøgne teglsten og med tag i sort skifer, der fortsætter i gård- og terrassebelægningen, og idéen har været at lade den vilde natur fortsætte helt op til bygningerne, så en anlagt frugthave indgår fx som en integreret del af det omgivende landskab.

Villaen er kendetegnet ved sine ovenlys og store vinduesflader, der lukker lyset ind i boligens rum og iscenesætter de mange smukke kig ud over naturgrunden som levende landskabsmalerier. Villaen er et lavenergihus, der opvarmes ved hjælp af jordvarme.

Læs mere

Flere projekter | Villaer

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.