Villa B. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Villa B

Villa B er en familiebolig beliggende ved den jyske østkyst med en enestående udsigt mod havet fra alle opholdsrum og værelser.
 Villa B. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Bygherre

Fortrolig

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

218 m²

År

2016-2018

Entreprenør

Hvorslev Byggefirma

Ingeniør

Tri-Consult

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Kompositionen består af tre bokse, der forskyder sig ovenpå hinanden. Den nederste boks er skudt ind i en skrænt, mens de to øvrige tilpasser sig de lokale højdereguleringer og Strandbeskyttelseslinjen. Husets interiør sammenbindes af en in situ støbt betonskive, som bærer den gennemgående trappe, der forbinder de tre niveauer. Omkring dette centrale element er alle huset primære funktioner placeret. Trappen er udført med præfabrikerede udkragede betontrin, der ligesom villaens dørgreb er designet af C.F. Møller Architects.

Det nederste niveau rummer en integreret garage, bryggers, arbejdsrum, bad og depoter. Stueplan indeholder entre, børneafdeling samt det store fællesrum med spiseplads, ophold og køkken. Herfra er der adgang til en serie af udendørs terrasser som kan benyttes alt efter vindretning og solens placering på himlen. Udendørs opholdsterrasserne er placeret så de danner læ og tager imod eftermiddags- og aftensolen fra syd og vest. 1.salen rummer arbejdsrum, tv-stue med adgang til tagterrasser samt en forældreafdeling med bad, walk-in closet og egen morgenterrasse. Fra et stort ovenlys over trappen føres dagslys ned igennem husets etager.

Tilpasset omgivelserne

Villaens materialer er tilpasset den udsatte placering ud mod havet, og de primære materialer med beton og eloxerede aluplader giver et robust og råt udtryk. Dette kombineres med egetræ, som giver huset glød og varme. Landskabet omkring villaen er beplantet med stedstypiske græsser og planter fra strandområderne foran huset. Dette giver minimalt vedligehold og en oplevelse af at haverum og landskab flyder naturligt sammen.

Læs mere

Flere projekter | Villaer

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.