Aarhus Universitet, inredning av Samfundsvidenskabeligt Bibliotek. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Aarhus Universitet, inredning av Samfundsvidenskabeligt Bibliotek

En utvidgning av biblioteket vid Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aarhus Universitet, skapade ett behov av en inredningslösning som kunde få det ursprungliga och det nya att fungera tillsammans, som ett enda rum. Uppdraget omfattade – utöver val av ytmaterial, färger, möbler och belysning – även design av specialinventarier som servicediskar, utlämningsdiskar med integrerad utlåningsscanner för självbetjäning, IT-platser integrerade i ståbord samt hyllor med integrerade multimediaskärmar.
 Aarhus Universitet, inredning av Samfundsvidenskabeligt Bibliotek. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Uppdragsgivare

Undervisningsministeriet Byggedirektoratet

Adress

Aarhus, Denmark

Omfattning

285 m²

År

2011

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Det fanns ett önskemål om att man skulle kunna integrera moderna multimedie- och IT-lösningar i inredningen, så att biblioteket inbjuder till samarbete de studerande emellan, samtidigt som det också erbjuder alternativ för den som vill fördjupa sig i lugn och ro på egen hand. Inredningen erbjuder således många möjligheter att stå eller sitta, och den som vill kan sträcka ut sig på informella, stoppade loungemöbler. Möbleringen, med små bord, lätta stolar och flyttbara skärmväggar, gör det möjligt att anpassa inredningen efter många olika studieformer.

Grönaktiga nyanser på stolarnas och skärmväggarnas klädsel liksom på specialinventariernas linoleumytor kontrasterar mot väggarnas råa, gula tegel. Med hyllor och bordskanter i gyllene ask ger lokalerna sammantaget ett ljust och modernt intryck, utan att de därmed avviker från den gedigna och nyktra stil som kännetecknar Aarhus Universitet i stort.

Läs mera

Fler projekt | Interiör

Visa fler projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.