Den ursprungliga takhöjden har återskapats, de bärande pelarna har kvar sin råa form och det finns synliga installationer i taket. Man har även arbetat med att integrera de ursprungliga Panum-färgerna i utmärkande områden, och Panums gamla belysningsarmaturer har återanvänts och byggts om för användning med energibesparande LED-ljuskällor.
En rad bra mötesfunktioner – både som egentliga mötesrum, delvis öppna mötesboxar och öppna loungeytor – kompletterar de öppna gemensamma kontorsområdena för dekanatet och fakultetsadministrationen, samt arbetsplatser för driftspersonalen på Panum. En målinriktad användarprocess med en hög grad av medverkan och visionsseminarier för hela driftavdelningen har genomförts, så att de nya lokalerna skulle motsvara användarnas önskemål och krav på utformning och design, och samtidigt kunna skapa en identitet tillsammans med användarnas arbetstyp och funktion.
Ombyggnationerna gav samtidigt möjlighet att kunna arbeta med en helhetslösning för återskapande och renovering av byggnadens fasader, för att få bra dagsljusförhållanden till arbetsplatserna i byggnaden och samtidigt skapa en fasad som var anpassad för byggnadens arkitektur och ursprungliga fasadelement. För fasaderna mot öst och syd anpassades de befintliga, stängda panelfasaderna och fick genomgående fönsterband som till sin geometri och form överensstämmer med Panum i övrigt. I bottenvåningens massiva murade bas upprepades de karakteristiska genomgående fönstergluggarna i murverket för att skapa tillräckliga ljusförhållanden för kontorsplatserna här, och mellan bottenvåningen och våning ett skapades genombrytningar med markanta takfönster för att leda ned dagsljuset genom byggnaden.