Musikhuset Aarhus, inredning och specialinventarier. C.F. Møller

Musikhuset Aarhus, inredning och specialinventarier

C.F. Møller har stått för ritningarna vid utbyggnaden av Musikhuset Aarhus. Utbyggnaden innebär att ytan i Kjær & Richters ursprungliga byggnadskomplex fördubblats och utvidgats med bl.a. en Symfonisk sal, en Rytmisk sal, en Kammarmusiksal och lokaler till Det Jyske Musikkonservatorium. Anläggningen har därmed blivit ett unikt konsert- och utbildningshus.
 Musikhuset Aarhus, inredning och specialinventarier. C.F. Møller
Fakta

Uppdragsgivare

Aarhus Kommune, Musikhuset Aarhus, Aarhus Symfoniorkester, Det Jyske Musikkonservatorium, Børneteatret Filuren og Den Jyske Opera

Adress

Aarhus

År

2005-2007

Entreprenör

Welløv + Ottesen A/S

Arkitekt

C.F. Møller Architects

C.F. Møller Architects har stått för en ny reception och design av möbler till foajéområdet, för inredning av nytt kök och matsal med bl.a. specialdesign av buffésektion, och för allmän skyltning. Alltsammans har samma material och färgsättning, och helhetsintrycket är rent, enkelt och ljust. Vita kompositmaterial har använts för att skapa en arkitektonisk helhetskänsla och ett fungerande samspel med de karakteristika gula tegelväggarna och konstnären Ingvar Cronhammers karaktärsfulla bidrag till byggnationen; bland annat 17 stora LED-ljuskronor. Här finns också väntrumsmöbelserien Buco, med bänkar och foajébord som har en utformning som låter rummets arkitektur träda fram.

Uppdraget att göra de två husen till ett har nödvändiggjort ett omfattande analysarbete av användarnas vardag och rummens funktioner och inbördes placering. Arbetet mynnade ut i en manual för skyltning, som innebär att skyltningen också fungerar som grafisk utsmyckning.

Läs mera

Fler projekt | Interiör

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.