C.F. Møllers kontor, Köpenhamn. C.F. Møller. Photo: MEW

C.F. Møllers kontor, Köpenhamn

C.F. Møllers avdelning i Köpenhamn är inrymd i ombyggda lokaler på Holmen.
 C.F. Møllers kontor, Köpenhamn. C.F. Møller. Photo: MEW
Fakta

Uppdragsgivare

Ringgade Centret

Adress

København, Denmark

Omfattning

1208 m² (plus 157 m² kælder)

År

2008

Byggherrerådgivning

C.F. Møller

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Andra samarbetspartners

Byggeselskabet Mogens de Linde A/S

Vid ombyggnaden har stor vikt lagts på att skapa en öppen, dynamisk och ljus verkstad, och man har behållit byggnadens ursprungliga industriprägel med våningsstora rum och synliga, invändiga pelare och tvärbjälkar. Bottenvåningen består av ett enda stort rum, med bland annat reception och garderob. Det två översta våningarna rymmer öppna kontor, förbundna av ett genomgående trapphus och en specialdesignad hyllsektion i genomskinlig termoplast, som går över två våningar. Med sin färgskala i blågröna nyanser ger den en speciell karaktär åt lokalerna. I kontorsmiljön finns möteslokaler – vissa stängda, andra halvöppna eller öppna med väggar i glas. Inredningen bygger på C.F. Møllers egen design, bland annat loungeserien CFM06.

Ombyggnaden har inte omfattat byggnadens utvändiga fasad.

Läs mera

Fler projekt | Interiör

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.