Äldreboendet Aalholmhjemmet. C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Äldreboendet Aalholmhjemmet

Aalholmhjemmet uppfördes 1970 i två respektive tre våningar med ett rum för varje boende, samt servicefunktioner i källarvåningen. Byggnaden har varit starkt nedgången, med stora värmeförluster från fasader, tak och fönster samt omfattande fuktskador i källaren.
 Äldreboendet Aalholmhjemmet. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
Fakta

Uppdragsgivare

Boligselskabet AKB

Adress

Valby, Denmark

Omfattning

3512 m2

År

2002-2003

Entreprenör

Skanska

Ingenjör

Crone & Koch Rådg. Ing.

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Efter om- och tillbyggnaden rymmer äldreboendet 24 tvårumslägenheter i den befintliga byggnaden och åtta tvårumslägenheter i en ny tillbyggnad. Allt som allt finns nu 32 rymligare bostäder som motsvarar dagens krav. På varje våning finns två gemensamma allrum med kök, där ljuset och inredningen bidrar till en behaglig upplevelse.

Den mest synliga förändringen är fasadernas nya utseende. De gamla fasaderna av kalkcementsten har dolts bakom en ny klimatskärm som ger byggnaden en låg energiförbrukning. Det band av fönster som en gång fanns har bytts ut mot åtskilda fönster med breda aluminiumfalsar som reflekterar in ljuset i rummen. Mot norr och öster har fasaderna målats faluröda, medan fasaderna mot söder och väster har fått en ljust grå nyans. Fasadernas rena och jämna färger skapar en vänlig och informell atmosfär.

Läs mera
Visa fler projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.