Brogården. C.F. Møller. Photo: Kirstine Mengel

Brogården

Brogaarden är en före detta folkhögskola som idag ägs av Pindstrup Centret - en organisation för familjer med barn med handikapp och särskilda behov. För att kunna använda gården som kursgård har organisationen valt att skapa faciliteter som passar handikappade familjer med barn.
 Brogården. C.F. Møller. Photo: Kirstine Mengel
Fakta

Uppdragsgivare

Pindstrup Centret

Adress

Middelfart, Denmark

Omfattning

1 340 m²

År

2011-2012

Byggherrerådgivning

Kim Christiansen

Entreprenör

K.G. Hansen

Ingenjör

COWI

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Pris
Pris
  • Middelfart kommuns arkitekturpris. 2012

Ambitionen för projektet har varit att upplevelserna för gäster och användare med särskilda behov inte ska påverkas negativt av institutionsaktiga ramar, utan att aktiviteterna ska ske inom tidsenliga, fullt integrerade och autentiska ramar.

Nybyggnationen har plats för 14 familjer i tvårumslägenheter. Till det ena rummet hör ett fullt utrustat handikappanpassat badrum, medan det andra rummet, som är något mindre, endast har en vanlig dusch. För maximal flexibilitet kan rummen delas upp i 28 separata rum.

Alla rum vetter mot det gemensamma rummet, där det finns en stor skorsten med tre öppna eldstäder. Stora glaspartier ger fri utsikt över Lilla Bält och Lilla Bältbron. För att skapa en varm och välkomnande atmosfär har man valt naturliga material, t.ex. naturstensgolv, tak i trälamell, synligt tegel m.m. Hela byggnaden är givetvis 100 procent handikappvänlig.

Läs mera

Fler projekt | Särskilt boende

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.