Ateljé och gästhus. C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod

Ateljé och gästhus

Privat ateljé och gästhus klädda med tak och fasader utformade med miljön i fokus.
 Ateljé och gästhus. C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod
Fakta

Uppdragsgivare

Inge Bomholt og Mads Møller

Adress

Aarhus, Denmark

Omfattning

33 m2

År

2008-2009

Ingenjör

Søren Jensen A/S

Landskap

Erik Jensen

Konstnär

Christine Møller

Pris
Pris
  • Aarhus kommuns arkitekturpris. 2009

Huset ligger på sluttningens solsida och samspelar fint med ett högre beläget gästhus. Den nya byggnaden och terrassen smälter väl in i raden av platåer och övriga terrasser utmed sluttningen. Fasaderna, såväl på själva byggnaden som på gästhuset, är klädda med lister i lärkträ som skapar olika mönster och figurer. Träet är obehandlat och kommer med tiden att få en varm, silvergrå ton. Byggnadernas femte fasad – taken – kan ses från den översta terrassen och är täckta av suckulenter, mossa, perenner och stenörter. Tak och fasader är med andra ord utformade med miljön i fokus. I det 3,5 meter höga arbetsrummet har hänsyn tagits till både dagsljus och utsikt. Väggarna är klädda med kryssfaner i björk. Faneret är i sin tur indelat i fält i olika nyanser. Varje vägg har sitt eget speciella utseende och sina egna ljuseffekter. Taket målas av Christine Møller på en duk som satts upp med ramar, som en illusion av rumslig oändlighet.

Läs mera

Fler projekt | Villor

Visa fler projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.