Villa U. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Villa U

Villa U är ett enfamiljshus på två våningar som ligger på en naturskön tomt med vacker utsikt vid Aarhus. Villan utnyttjar utsikten och närheten till grönskan på tre sidor och är uppbyggd runt ett inre rum med dubbel takhöjd och takfönster samt en skulpturell enhet bestående av en trappa och murad spis med plats för konstverk. Rummet är husets hjärta och binder samman alla gemensamma utrymmen och rum med öppna ytor här och där.
 Villa U. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Uppdragsgivare

Fortrolig

Adress

Aarhus, Denmark

Omfattning

200 m²

År

2012-2015

Ingenjör

TriConsult

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Bottenvåningen och övervåningen är utformade som spegelvända parallellogram som skapar en lång rad öppna och övertäckta terrasser och sidonischer på båda nivåerna, inramat av en genomgående fasadbeklädnad av mörkt patinerad zink med en varmtonad inre fodring av hårdträlister.

Villan är handikappanpassad med en särskild bostadshiss. Bottenvåningen rymmer ett vardagsrum, kök och rum direkt utgång till gjutna terrasser i landskapet, samt entré och grovkök i anslutning till den inbyggda carporten. Övervåningen rymmer ett vardagsrum med terrasser mot både öst och väst, samt ett större sovrum med badrum, walk-in-closet och egen morgonterrass. Taket över carporten är utformat som en grön takträdgård.

Golv med stora obehandlade klinkers, pigmenterade ekträgolv, handgjorda köksskåp och specialbrända tegelstenar ger en kontrastrik växelverkan med villans ljusa toner och skapar texturer som framhäver det växlande ljusinsläppet. Närheten till de grönskande omgivningarna förstärks av de generösa glaspartierna i fullhöjd och de flytande övergångarna mellan inne och ute.

Läs mera

Fler projekt | Villor

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.