Villa Gjeskelund. C.F. Møller. Photo: Jørgen True

Villa Gjeskelund

Villa G ligger i ett skyddat område omgivet av fält och skogar, bara ett par hundra meter från vattendraget Gudenåen. På platsen har det tidigare legat en gård med fyra huslängor. Den nya byggnaden är en tolkning av just en sådan klassisk gårdslayout: Grundformen är densamma, men med en modern prägel. Huslängorna omfattar en boningsdel, en kommersiell del och ett garage och ligger med en lätt förskjutning till varandra. Byggnadskropparnas konturer är exakta och prismatiska.
 Villa Gjeskelund. C.F. Møller. Photo: Jørgen True
Fakta

Uppdragsgivare

Janus og Rikke Pilgaard Gertz

Adress

Gjeskelund, Engvej 3, Gl. Rye, Denmark

Omfattning

435 m² bolig, 110 m² erhverv og 75 m² garage og teknik

År

2009-2012

Entreprenör

Brdr. Thybo A/S

Ingenjör

Viggo Madsen

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Målet har varit att låta de nya byggnaderna smälta in naturligt i den känsliga och skyddade gröna miljön. Villan är byggd i texturerat tegel med dämpade jordiga färger och svarta skiffertak. Det här materialet återkommer i stenläggningen på gårdsplanen och terrasserna. Tanken har varit att låta naturen fortsätta hela vägen fram till byggnaderna, vilket till exempel innebär att den välskötta fruktträdgården kan ses som en del av det omgivande landskapet.

Villans inre kännetecknas av höga och rymliga ytor, takfönster och stora fönster som släpper in rejält med dagsljus. Fönstren inramar de många vackra vyerna i omgivningen och förvandlar dem till ett slags landskapsmålningar ur verkligheten. Villan är ett lågenergihus och använder markvärme.

Läs mera

Fler projekt | Villor

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.