Villa R. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Villa R

Villa R ligger i ett skogsbryn i Aarhus och har byggts så nära skogsgränsen som möjligt. Med inspiration av den unika tomten har målet varit att skapa ett hus som för in skogen som ett fast inventarium genom de stora glaspartierna och låter den utgöra en ständigt skiftande årstidsbakgrund i de invändiga gemensamma utrymmena.
 Villa R. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Uppdragsgivare

Fortrolig

Adress

Aarhus, Denmark

Omfattning

300 m²

År

2012-2014

Ingenjör

TriConsult

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

Kragh & Berglund

Samtidigt var målet att skapa ett barnvänligt hus med särskilda områden för lek och spel i förening med kraven i de lokala bestämmelserna, till exempel att huset bara får ha en våning och uppta 20 procent av tomtens area.

Lösningen blev att ge huset en grund i form av en delvis nedsänkt bottenvåning med barnrum, lekrum och tillträde till en ljusgård utomhus. Den övre delen är klädd med mörk patinerad zink och svävar närmast över grunden. Den innehåller upplysta rum med skogen på ena sidan och massor av dagsljus på den andra, samt utgång till en upphöjd träterrass med sittsteg vända åt söder.

Läs mera

Fler projekt | Villor

Visa fler projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.