Villa på Sjælland. C.F. Møller. Photo: Jørgen True

Villa på Sjælland

Nytolkning av en tidigare nedbrunnen villa i form av ett steg bort från det ursprungliga engelskinspirerade uttrycket till förmån för en mer modern och nordisk version.
 Villa på Sjælland. C.F. Møller. Photo: Jørgen True
Fakta

Uppdragsgivare

Fortroligt

Adress

Sjælland, Denmark

Omfattning

330 m²

År

2015-2016

Entreprenör

Risskov Tømrer- og Snedkerforretning

Ingenjör

Viggo Madsen

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Efter ett blixtnedslag brann hela huset ned och ägarna bestämde att de inte vill återskapa det ursprungliga huset med halmtak på grund av dess brandfarliga natur.

I den omtolkade versionen av byggnaden har man valt att behålla det klassiska förhållningssättet och den symmetriska ansatsen i byggnadens uttryck.

Det nya förslaget är mindre än ursprungshuset och blir, med uppdelningen i huvudbyggnad och annex mindre, dominant och mer anpassat efter intilliggande byggnaders skala. Samtidigt gör byggnadernas inbördes placering att det klassiska uttrycket av lantvilla och kopplingen till den stora fastighetens parkliknande karaktär kan bibehållas.

Byggnaderna placeras omedelbart ovanpå det ursprungliga husets tomt och ingår därmed omedelbart i det befintliga sammanhanget med trädgård och uppfart.

Taket är ett metalltak med stående falsar och nedsänkta rännor. Ett förpatinerat material har använts så att reflektioner från solen undviks.

Fasaderna är tillverkade av ljusputsat murverk som bryts av med modifierade, miljövänliga och slitstarka ekpartier.

Alla stora glaspartier dras in under skarvarna och ramas in av en klassisk arkadstruktur som dämpar glasets visuella uttryck.

Byggnaden kommer därför att ta plats som en modern men klassisk spegelbild av det ursprungliga huset.

Läs mera

Fler projekt | Villor

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.