Sommarhus, Aage Damgaard. C.F. Møller

Sommarhus, Aage Damgaard

Sommarhuset ligger i ett klittlandskap i Søndervig och har byggts bland sanddynerna, i lä för de hårda vindarna från kusten.
 Sommarhus, Aage Damgaard. C.F. Møller
Fakta

Uppdragsgivare

Aage Damgaard

Adress

Søndervig, Denmark

Omfattning

160 m²

År

1979

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Husets cirkulära form har ritats med två lätt förskjutna cirklar, vilket framträder både i fasaderna och i det stora invändiga vardagsrummet. Byggnaden reser sig över sanden och strandrågen i klittlandskapet med lätt lutade fasader klädda med roströda stålplattor. Klittlandskapet är både kargt och mjukt, och huset anpassar sig till denna dubbelsidighet med cirkulära former, rödbruna stålfasader och ett välvt svart tak.

Det välvda taket omsluter vardagsrummet och utgör en femte fasad, som går att se från topparna av sanddynerna. Invändigt ger den cirkulära öppna planlösningen utsikt över sanddynen i väster genom ett stort fönsterparti. Det välvda innertaket är utformat som en himmel med punktlampor och takfönster.

Läs mera

Fler projekt | Villor

Visa fler projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.