Sommarhus i Kandestederne. C.F. Møller

Sommarhus i Kandestederne

Landskapet vid Kandestederne är kargt och blåsigt, samtidigt som det är vackert och böljande, med vita och gröngrå sanddyner, punktvis avbrutna av svartgröna, vindpinade tallar. En byggnad här måste kunna anpassa sig efter naturen, och skapa möjligheter till både lä och utsikt.
 Sommarhus i Kandestederne. C.F. Møller. Photo: Mads Møller
Fakta

Uppdragsgivare

Mads Møller

Adress

Kandestederne, Denmark

Omfattning

92 m² + 32 m² gästhus

År

2000

Entreprenör

Degn Entreprise

Ingenjör

Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Komplexet består därför av mindre byggnader runt en lägivande innergård. Anläggningen delas av en genomgående axel, och av en yttre och inre gång i exakt nordsydlig riktning. Gången binder samman rummen och styr husets uppbyggnad. Vardagsrum och matsal går i ett, med en inskjuten balkong som avslutas med ovan- och sidoljus samt utsikt mot öst.

Läs mera

Fler projekt | Villor

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.