Villa Rypen. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Villa Rypen

 Villa Rypen. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Uppdragsgivare

Fortrolig

Adress

Aarhus, Denmark

Omfattning

158 m²

År

2016

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Villa Rypen är ett enfamiljshus i ett plan beläget i ett skogsbryn i Aarhus. Inspirerat av den unika tomten bjuds skogen in och med ett enkelt grepp sträcker sig huset med terrasser mot skogens stora träd, men också mot trädgården. Årstidernas skiftningar är närvarande såväl från husets uppehållsrum som från de vackra träterrasserna.

De stora fönsterpartierna i ett tandat formspråk som garanterar ljus från flera väderstreck och utsikten mot skogen ramas in på vackrast möjliga sätt och skapar en unik fond till husets uppehållsrum. Villa Rypen är flexibelt inrett kring ett centralt kombinerat vardagsrum och kök med genomgående ljus. Rummen har utgångar till trädgården via terrass i söder och öster och till skogen via terrass i norr och väster. Huset kan inredas efter familjens varierande behov och rummen mot skogen kan stängas av med skjutdörrar. I nuläget kan huset etableras med flera ljusa uppehållsytor och tre rum mot öster.

Husets skärmtegelfasader samspelar vackert med skogens skiftande nyanser och materialets brända glöd ger en vacker samhörighet med naturen. Träterrasserna skapar en visuell förlängning av uppehållsrummen och ger känslan av att rummen är större än de faktiskt är. Fönsterpartier från golv till tak ut till terrasserna ger känslan av att rummet fortsätter och blir ett med uterummet.

Läs mera

Fler projekt | Villor

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.