Hytte Slottsvika. C.F. Møller. Photo: Sandra Aslaksen

Hytte Slottsvika

Den moderna norska Hytten Slottsvika har uppförts endast 50 meter från vattnet vid den östliga norska skärgården. Hyttens baksida gränsar mot en 15 meter hög klippformation, medan framsidan är vänd rakt mot vattnet och skärgården. Önskemålet här har varit att låta den enkla konstruktionen föra in panoramautsikten mot fjorden in i husets alla gemensamma utrymmen.
 Hytte Slottsvika. C.F. Møller. Photo: Sandra Aslaksen
Fakta

Uppdragsgivare

Familien Kiste Bryne

Adress

Vesterøya, Sandefjord, Norge

Omfattning

92 m²

År

2005-2014

Ingenjör

Walter Jacobsen

Arkitekt

C.F. Møller Architects / Dahle & Breitenstein AS

Hytte Slottsvika ersätter de båda äldre, mindre hytterna som tidigare stod på tomten. På den långa smala tomten kilar den nya hytten in sig med sin kompakta form i massivt trä i det sluttande landskapets form och färger. Ett av husets viktigaste rum uppstår på hyttens baksida i mellanrummet mellan det 15 meter höga Svaberget och hytten, där det inneslutna terrassområdet värms upp under dagens lopp och gör de norska sommarkvällarna extra varma och långa. Innanför skapar den utvändiga klippväggen en unik baksida för köket och matsalen.

Som en specialdetalj sticker en takvåning upp, nästan som en kommandobrygga, från husets mitt, och denna har formgetts med en önskan om att skapa ett inomhusliv som tar husets invånare så nära de natursköna omgivningarna som möjligt – med 180 graders vy mot skärgården och solnedgången.

Läs mera

Fler projekt | Träbyggnader/Villor

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.