Villa B. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Villa B

Villa B är en familjebostad som ligger på Jyllands östkust med en unik utsikt mot havet från alla rum.
 Villa B. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Uppdragsgivare

Fortrolig

Adress

Aarhus, Denmark

Omfattning

218 m²

År

2016-2018

Entreprenör

Hvorslev Byggefirma

Ingenjör

Tri-Consult

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Konstruktionen består av tre lådor som är förskjutna ovanpå varandra. Den nedersta lådan är inskjuten i en klippa, medan de övriga två anpassar sig efter lokala höjdregleringar och strandskyddslinjen. Interiören i huset binds samman av en platsgjuten betongskiva som bär den genomgående trappa som förbinder de tre våningarna. Alla husets primära funktioner är belägna runt detta centrala element. Trapporna är gjorda med prefabricerade utstickande betongsteg, som i likhet med husets dörrhandtag, har designats av C.F. Møller Architects.

Nedervåningen inrymmer ett integrerat garage, grovkök, arbetsrum, bad och förråd. På markplan finns entré och barnrum samt det stora vardagsrummet med matplats, sällskapsytor och kök. Härifrån finns tillgång till en serie utomhusterrasser som kan användas i enlighet med aktuell vindriktning och solens läge. Terrasserna utomhus ligger så de ger lä och tar emot eftermiddags- och kvällssolen från söder och väster. Övervåningen rymmer arbetsrum, TV-rum med tillgång till takterrasser samt en föräldraavdelning med badrum, walk-in-closet och egen morgonterrass. Från ett stort takfönster ovanför trappan silas dagsljus ner genom våningarna i huset.

Anpassat efter omgivningen

Villans material är anpassade efter den utsatta placeringen som vetter mot havet, och de vanligaste materialen, som till exempel betong och anodiserade aluminiumplåtar, ger ett robust och grovt uttryck. Detta kombineras med ekträ som ger huset glöd och värme. Landskapet runt villan är beväxt med platstypiska gräs och andra växter från strandområdena framför huset. Detta ger minimalt med underhåll och en känsla av att trädgården och landskapet flyter samman på ett naturligt sätt.

Läs mera

Fler projekt | Villor

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.