Maestro, Cocktailbar. C.F. Møller. Photo: Jon Brøcker

Maestro, Cocktailbar

Ny cocktailbar i hållbar och vacker design som är anpassad till Musikhuset Aarhus övriga element vad gäller material och uttryck.
 Maestro, Cocktailbar. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Uppdragsgivare

Musikhuset Aarhus

Adress

Aarhus, Denmark

År

2019

Arkitekt

C.F. Møller Architects

C.F. Møller Architects har ritat en ny cocktailbar för Musikhuset Aarhus. Cocktailbaren heter Maestro och ligger på balkongen över kaféet. Baren är tänkt som ett brasserie- och bar-koncept, där moderna och klassiska tankesätt kombineras. Det gäller inte bara mixen av cocktails och menyer, utan också formgivningen av den nya baren och de material som har använts.

Vid utformningen av baren har stor vikt lagts vid att materialen ska vara av hög och hållbar kvalitet. En design som bygger vidare på det svartvita temat som gradvis har ersatt det ursprungliga inredningsgreppet och som senast användes vid upprättandet av biljettförsäljningen 2016. Svartbetsad ek som lister och fanerade skivor har använts som genomgående element. Barens 5555 mm långa, svävande serveringsdisk, som gästerna sitter och står vid, toppas av vit kvartskomposit inspirerad av foajéområdets vita marmorgolv. Små inslag av mässing nyanserar uttrycket och fungerar som stämningsskapande referens till det ursprungliga Musikhuset.

Tyngdpunkten har lagts på att baren alltid ska vara välkomnande och integrerad. All teknisk utrustning, maskiner och LED-lampor är inbyggd och integrerad i utformningen av baren, som kan säkras och låsas helt utanför öppettiderna.

Den nya baren är en förlängning av Musikhusets erbjudande till gästerna, som nu får möjlighet att träffas på ett helt nytt sätt i en intim och avkopplande miljö med bra utsikt över den stora foajén.

Läs mera

Fler projekt | Interiör

Visa fler projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.