Hamburg Herzzentrum UHZ. C.F. Møller

Hamburg Herzzentrum UHZ

Hjertecentret UHZ er en del af en overordnet plan om at gøre klinikcentret i Eppendorf til et af Europas mest moderne hospitaler og rummer et komplekst program med akutbehandling, operationsstuer, dagklinikker samt intensivafdelinger og almindelige sengeafdelinger.
 Hamburg Herzzentrum UHZ. C.F. Møller
Fakta

Auftraggeber

Universitätsklinikum Hamburg-Eppendorf

Adresse

Hamburg, Germany

Fläche

70000 - 43.300 m² Klinik/8.200 m² keller/18.000 m² Parkkeller

Jahr

2017

Projektsteuerer

D&K drost consult GmbH

Architekt

C.F. Møller Architects in Zusammenarbeit mit Henn

Landschaft

C.F. Møller Architects

Preise
Preise
  • 2. Preis im internationalem Architektenwettbewerb. 2017

Bygningsvolumenet svarer til masterplanens ambitioner om en ny, tydeligt defineret grøn boulevard, som skal være den fremtidige rygrad i hele klinikkens struktur; og det udvendige volumen, som masterplanen definerer, levendegøres og raffineres via en række tilbagetrækninger og udskæringer, der skaber en indbydende hovedindgang, samt grønne udendørs terrasser tæt på sengeafdelingerne.

Den indvendige del er designet som en kontrast til den udvendige, monolitiske murstensbygning og har en varm og hjemlig atmosfære med træbeklædning, dobbelthøje rum og masser af dagslys overalt, som kommer ind via store beplantede gårde med terrasser. Alle patientstuer er placeret med udsigt til det fri, og afdelingernes fleksible layout muliggør en effektiv arbejdsgang, samtidig med at personalet og patienterne altid er tæt på hinanden.

Bygningens funktionelle plan er lagdelt på en logisk måde for at sikre fleksibilitet, problemfri arbejdsgange og intuitiv orientering for personale, patienter og pårørende. Stueetagen er til dagpatienter og akutafsnit, mens operationsstuer og intensivafdelinger ligger på første etage. De øvre etager med almindelige sengeafdelinger er struktureret omkring en innovativ central kerne, som indeholder lodret cirkulation og to særlige områder til henholdsvis patientopholdsrum og personalerum, som er placeret tæt på hinanden, men som separate enheder på flere etager.

På denne måde kan personale fra forskellige afsnit mødes og tale samme i rolige, åbne, private områder, mens patienter og pårørende kan nyde lyse og venlige områder i flere niveauer, hvilket skaber et stressreducerende miljø, som er i tråd med principperne om helende arkitektur.

Mehr lesen

Weitere Projekte | Gesundheitssektor

Zu den Projekten

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.