Ascento - modulserie med bad- och duschstolar. C.F. Møller. Photo: Normbau

Ascento - modulserie med bad- och duschstolar

Prisbelönt modulserie med bad- och duschstolar som kombinerar vacker design, bekvämlighet och säkerhet.
 Ascento - modulserie med bad- och duschstolar. C.F. Møller. Photo: Normbau
Fakta

Producent

NORMBAU GmbH

År

2018-2019

Product Design

C.F. Møller Architects

Pris
Pris
  • Design Plus - German Design Council. 2019
  • German Design Award 2020, Excellent Product Design – Bath and Wellness category. 2019
  • Home & Trend Award, Best of the Best. 2019

Utgångspunkten för denna serie var att skapa dusch- och badstolar som inte bara underlättar och förenklar vardagen för äldre och för personer med nedsatt rörelseförmåga, utan som även, tack vare en vacker och ren design, kan intressera alla som vill ha lite extra bekvämlighet och säkerhet i badrummet. Utmaningen i det universella och estetiska förhållningssättet har varit att behålla ett enkelt uttryck, trots skiftande monteringsalternativ och ett brett utbud av tillbehör, såsom ryggstöd, armstöd och golvstöd, som vänder sig till olika användargruppers varierande behov. På detta sätt har funktion, ergonomi och estetik gått hand i hand.

Stor vikt har lagts vid användarnas upplevelse, bekvämlighet och säkerhet, men även praktiska överväganden kring montering, användning och rengöring har haft avgörande betydelse. Även produktens bidrag till den övergripande upplevelsen av rummet har varit viktigt. Detta återspeglas av att de superoptimerade armstöden med sina två lägen och det automatiska golvstödet är underordnade den övergripande formen, vilket innebär att produkten också upplevs integrerad och enkel när sätet fälls upp.

Serien utvecklades i samarbete med det tyska företaget Normbau – en av Europas ledande leverantörer av vårdutrustning. C. F. Møller Architects har tidigare formgivit produktlinjer för Normbau, inklusive en omfattande serie av stödhandtag och många andra produkter för badrumsinredning, vilka marknadsförs under namnet Cavere.

Läs mera

Fler projekt | Product Design

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.