Mount - betongtrappor. C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Mount - betongtrappor

Trappsystemet Mount vänder upp och ned på våra föreställningar om produktion, transport och montering av betongtrappor.
 Mount - betongtrappor. C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
Fakta

Uppdragsgivare

Hi-Con AS

Producent

Hi-Con AS

År

2012-2013

Product Design

C.F. Møller Architects

Hjärtat i systemet är själva monteringsmetoden. Eftersom den är så enkel har behovet av kranar, byggställningar och liknande minskat dramatiskt. Det kan monteras nedifrån i ett enkelt flöde och utgör därmed inte längre någon riskfaktor för byggets tidsplaner.

Estetiskt sett är systemet med sitt strama och exakta uttryck lika effektfullt som en specialdesignad trappa. Samtidigt är kombinationsmöjligheterna och användningsområdena betydligt fler.

En grundläggande faktor är att Mount är en svävande trappa som bara har infästningar på ena sidan. Planstegen är identiska och kan monteras på flera sätt, till exempel inbäddat i väggar, skivor, vangstycken eller specialbalkar och med eller utan vilplan.

Trappan har ett specialutvecklat mångfunktionellt elementsteg, som serietillverkas i stålformar med inlägg för olika utföranden i exempelvis trä, stål, linoleum, bambu - ja, faktiskt för alla material som lämpar sig som golvmaterial.

Systemet fungerar alltså i många typer av miljöer och kan användas i allt från fristående trappor i foajéer och ankomstrum till spiraltrappor och utrymningstrappor i trapphus.

Läs mera

Fler projekt | Product Design

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.