SILIA TIDSKRIFTSHÅLLARE. C.F. Møller

SILIA TIDSKRIFTSHÅLLARE

Fristående tidningsställ med grafiskt enkelt utseende för hemmet eller arbetsplatsen i svart ek eller rostfritt stål.
 SILIA TIDSKRIFTSHÅLLARE. C.F. Møller. Photo: GEJST
Fakta

Producent

Gejst

År

2023

Product Design

C.F. Møller Architects

Tidskriftshyllan Silia har ett mycket enkelt och avskalat utseende som passar in i många typer av utrymmen och inredningar. Silia är en rumslig och poetisk skulptur med en praktisk funktion för förvaring av tidskrifter, men kan också användas för att visa speciella föremål eller förvara garn, spel med mera.

Tidskriftshyllan kan placeras på golvet, på låga bord eller möbelarrangemang.

Silia är uppbyggd av två identiska skivor som är fasade nedtill och har ett omsorgsfullt placerat snitt över halva skivans diameter. Den visuella och skulpturala kraften skapas när den ena skivan roteras och skjuts ihop med den andra i rät vinkel, så att de två cirkulära ytorna tillsammans bildar en rumslig, stabil och självförstärkande konstruktion som fixeras med mässingsvinklar på undersidan.

Silia finns i två varianter med samma form men olika material och uttryck. Den ena varianten har ytor i svartbetsad ek, medan den andra har ytor i högpolerat rostfritt stål. Båda varianterna har en svart kant. Silia ingår i en serie små möbler och accessoarer som C.F. Møllers Architects har ritat för företaget Gejst.

Läs mera

Fler projekt | Product Design

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.