Ensō servis. C.F. Møller. Photo: Silas Andersen & Mette Kirk

Ensō servis

Ensō är en komplett servis, skapad i respektive vitaste blanka porslin och mat antracitgrå stengods.
 Ensō servis. C.F. Møller. Photo: Frederik Sparvath & Johanne Pedersen_The Blue Room
Fakta

Producent

aida a/s

År

2013-2014

Product Design

C.F. Møller Architects

Pris
Pris
  • German Design Award, Special Mention. 2016

Ensō är det japanska ordet för cirkel: Cirkeln återkommer överallt i formspråket – oavsett om du ser en kopp från sidan, ovanifrån eller underifrån. Samtidigt är designen inspirerad av kinesiskt och japanskt formspråk, till exempel de små kopparna från den traditionella japanska teceremonin.

Målet har varit att skapa en servis som är vacker att se på och samtidigt praktisk att använda. Detta är tanken bakom Ensō's mjuka former, som ropar efter att omfamnas av dina händer.

Enso-serien innehåller allt för fikat. En liten kopp som är perfekt till espresso eller japanskt grönt te, en vanlig kaffe-/tekopp og en termokopp utan öron. Dessutom ingår platta tallrikar i tre olika storlekar (190 mm, 220 mm och 260 mm), en djup tallrik (220 mm) och en skål.

Designen kännetecknas av hög funktionalitet: Kopparna har hämtat inspiration från vinglas och är mer förslutna än vanligt för att bevara värmen och doften så länge som möjligt. Samtidigt är de försedda med lock som också går att använda som äggkoppar. Servisen har bara en typ av kaffefat som passar till alla tre kopparna. Kaffefat och tallrikar går även att använda som lock för skålarna i servisen, om dessa används för förvaring i till exempel ett kylskåp.

De mjuka formerna gör servisen extra enkel att rengöra.

Läs mera

Fler projekt | Product Design

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.