YoYo - inomhusarmaturserie. C.F. Møller

YoYo - inomhusarmaturserie

YoYo är en innovativ serie inomhusarmaturer med en höjd på bara 50 mm. Armaturerna löser många belysningsuppgifter eftersom de inte kräver infälld montering. Armaturerna har hög kvalitet och avancerad ljusteknik.
 YoYo - inomhusarmaturserie. C.F. Møller
Fakta

Producent

Focus Lighting A/S

År

2019-2020

Arkitekt

C.F. Møller Architects - Industrial Design

När armaturer ska installeras i ett rum ställs man ofta inför det klassiska valet mellan infälld och utanpåliggande montering. YoYo utanpåliggande armaturer är bara 50 mm höga och eliminerar därmed behovet av infällning i de allra flesta situationer.

Namnet YoYo har inspirerats av armaturens runda form i kombination med den karakteristiska, parabelformade kanten. Resultatet har blivit en stimulerande spänning mellan det invanda och det nya. De mjuka, böjda kanterna gör att armaturen formas av både det artificiella ljuset och dagsljuset. Upplevelsen varierar allt efter tiden på dygnet och året.

Armaturernas form och ljusteknik har utvecklats i nära samverkan med Focus Lighting. En av målsättningarna har varit att fullt ut utnyttja den platsbesparande potentialen hos LED-ljuskällan, som både är liten och har lång livslängd. Detta lyckas bland annat genom kantbelysning av en light guide-skiva som leder ljuset och effektivt reflekterar det nedåt med en toppreflektor. På det viset kan höjden minskas samtidigt som ljuset upplevs jämnt och enhetligt utan störande inslag.

Genomgående ljusdesign

Armaturserien finns i tre diametrar och med två typer av skärmar. Samtliga kan användas för utanpåliggande montering i tak och vägg samt för pendlad montering i sin största variant. Armaturerna i denna serie löser belysningsuppgifterna i många typer av rum och gör det möjligt att projektera en byggnad med en kontinuerlig och enhetlig ljusdesign. Armaturerna är tillverkade av gjuten aluminium och produceras i Danmark med målsättningen att de ska vara hållbara i termer av såväl konstruktion som logistik och ljusteknik.

Läs mera

Fler projekt | Product Design

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.