Cavere. C.F. Møller

Cavere

Cavere är en omfattande serie med kvalitetstillbehör i aluminium för inredning av badrum och toaletter, men delar av serien går även att använda i kök och andra rum.
 Cavere. C.F. Møller
Fakta

Producent

NORMBAU GmbH

År

2009-2021

Product Design

C.F. Møller Architects

Pris
Pris
  • Iconic Award. 2021
  • Designpreis Deutschland, nominerat. 2011
  • Red Dot Design Award. 2010
  • iF product design award, 2011 & 2012

Utgångspunkten för serien har varit att utforma produkter som underlättar vardagen för äldre och handikappade. Med sin enkla och eleganta design tilltalar serien även alla som värdesätter en estetisk och funktionell miljö.

Serien, som består av över 50 delar, innehåller därför allt från specifika hjälpmedel som till exempel tvättstolar och handtag, till mer allmänna badrumstillbehör som tvålkoppar, tandborsthållare och toalettborstar. Spegelhyllor, handdukshållare och en fällstol som monteras på väggen är exempel på delar i serien som kan användas överallt, både i våtrum och på andra platser.

Seriens enkla uttryck gör den lätt att anpassa till olika rumstyper, rengöra och montera. Utformningen av bland annat lyftöglan utgår från en trekantig grepprofil, eftersom undersökningar har visat att detta ger den bästa kombinationen av styrka, komfort och ergonomi.

 

www.normbau.de  

Läs mera

Fler projekt | Product Design

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.